Μάθετε τα Μυστικά του ChatGPT

Ανακαλύψτε πώς το ChatGPT μπορεί να ενισχύσει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στην εργασία σας

Εισηγητής: Νίκος Γαβριήλ

Facebook

Χαρακτηριστικά Μαθήματος

 1. Εισαγωγή στο ChatGPT και την τεχνική Prompt Engineering
 2. Κατανόηση του βασικού μοντέλου GPT 3.5
 3. Δημιουργία απλών ερωτημάτων και απαντήσεων με το μοντέλο
 4. Προχωρημένες τεχνικές Prompt Engineering για βελτιωμένα αποτελέσματα | GPT 4
 5. Ασκήσεις και Quiz για ενδυνάμωση των δεξιοτήτων
 6. Ανάθεση εργασιών για προτροπές | GPT 3.5 & GPT 4
 7. Μαθήματα: 37

Οδηγίες Μαθήματος

Αναπαραγωγή Βίντεο
 • Οφέλη από το μάθημα


  Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εγγραφείτε στο μάθημα σχετικά με το ChatGPT. Εδώ είναι μερικοί από αυτούς:

  1. Ενίσχυση Τεχνολογικών Δεξιοτήτων: Το ChatGPT είναι στην πρωτοπορία της τεχνητής νοημοσύνης. Μαθαίνοντας πώς λειτουργεί, αποκτάτε σημαντικές γνώσεις στον τομέα της AI.
  2. Εφαρμογές στην Πράξη: Η κατανόηση του ChatGPT μπορεί να είναι ωφέλιμη σε πολλούς τομείς, από την επικοινωνία και την πελατειακή υποστήριξη έως τη δημιουργία περιεχομένου και την ανάπτυξη προϊόντων.
  3. Βελτίωση Αποδοτικότητας στην Εργασία: Το ChatGPT μπορεί να αυτοματοποιήσει και να απλοποιήσει πολλές διαδικασίες, αυξάνοντας την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα.
  4. Δημιουργικότητα και Καινοτομία: Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το ChatGPT για δημιουργικές και καινοτόμες εφαρμογές, όπως τη συγγραφή, τον σχεδιασμό, και τη λύση προβλημάτων.
  5. Παραμονή Ενημερωμένος στις Τάσεις της Τεχνολογίας: Η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται συνεχώς. Το μάθημα σας βοηθά να παραμείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις και εφαρμογές.
  6. Επαγγελματική Ανάπτυξη: Η κατανόηση και η χρήση του ChatGPT μπορεί να ανοίξει νέες ευκαιρίες στην καριέρα σας, καθώς η τεχνογνωσία στην AI είναι πολύ ζητούμενη.
  7. Προσωπική Εμπλοκή με Προηγμένες Τεχνολογίες: Μάθετε πώς να αλληλεπιδράτε με έναν από τους πιο προηγμένους AI chatbots και να κατανοήσετε τις δυνατότητές του.
  8. Προσαρμοστική Μάθηση και Διασκέδαση: Ανακαλύψτε νέους, διασκεδαστικούς και προσαρμοστικούς τρόπους για να μάθετε και να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας.

  Συνολικά, ένα μάθημα σχετικά με το ChatGPT προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες που είναι εφαρμόσιμες τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα.

 • Βουτήξτε στον Κόσμο του ChatGPT!


  Το ψηφιακό μάθημα με τίτλο “Εισαγωγή στο ChatGPT”, προσφερόμενο μέσω του ιστοτόπου “inpolis.gr”, σας παρέχει πολλά πλεονεκτήματα:

  1. Βασικές Γνώσεις της Τεχνολογίας AI: Το μάθημα μπορεί να παρέχει μια στέρεη βάση για την κατανόηση των βασικών αρχών της τεχνητής νοημοσύνης και των εφαρμογών της, εστιάζοντας στο ChatGPT.
  2. Εισαγωγή στο ChatGPT 3.5 και 4: Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τις διάφορες εκδόσεις του ChatGPT, καθώς και τις βελτιώσεις και δυνατότητες κάθε εκδοχής.
  3. Πρακτικές Εφαρμογές: Το μάθημα μπορεί να περιλαμβάνει παραδείγματα πρακτικής χρήσης του ChatGPT, όπως στην αυτοματοποίηση εργασιών, στη δημιουργία περιεχομένου, στην αναγνώριση προτύπων στα δεδομένα, κλπ.
  4. Ανάπτυξη Δεξιοτήτων: Το μάθημα θα ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν δεξιότητες σχετικές με την καινοτομία και την τεχνολογική επίγνωση.
  5. Ενίσχυση του Επαγγελματικού Προφίλ: Η κατανόηση και η χρήση τέτοιων εργαλείων AI μπορεί να είναι πολύτιμη για επαγγελματίες σε πολλούς τομείς, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα και την ελκυστικότητα του επαγγελματικού τους προφίλ.
  6. Προετοιμασία για Μελλοντικές Καινοτομίες: Το μάθημα μπορεί επίσης να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με την ικανότητα να προσαρμόζονται σε μελλοντικές καινοτομίες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
  7. Δικτυώση και Ανταλλαγή Γνώσεων: Η συμμετοχή σε ένα τέτοιο μάθημα προσφέρει ευκαιρίες για δικτύωση με άλλους επαγγελματίες και ενδιαφερόμενους στον τομέα της τεχνολογίας.
  8. Ευελιξία και Προσβασιμότητα: Ως ένα ψηφιακό μάθημα, προσφέρει την ευκολία της απόκτησης γνώσεων από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, αυξάνοντας την προσβασιμότητα για διάφορους χρήστες.

  Αυτά καθιστούν το μάθημα “Εισαγωγή στο ChatGPT” μια πολύτιμη εμπειρία μάθησης για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις τεχνολογίες AI και τις εφαρμογές τους.

 • "Η Τέχνη του Prompt Engineering: Καθοδηγώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη"


  Το “prompt engineering” αναφέρεται στη διαδικασία σχεδιασμού και βελτιστοποίησης ερωτήσεων ή “prompts” για να καθοδηγήσετε έναν AI, όπως ένα γλωσσικό μοντέλο ή ένα σύστημα γεννήτριας εικόνων, να παράγει τα πιο επιθυμητά και ακριβή αποτελέσματα. Αυτή η διαδικασία απαιτεί κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του AI και πώς ανταποκρίνεται σε διάφορες είσοδους.

  Η τεχνική του prompt engineering μπορεί να περιλαμβάνει την προσαρμογή της γλώσσας, την προσθήκη λεπτομερειών ή πληροφοριών πλαισίου, την αναδιατύπωση της ερώτησης για να αποφευχθούν παρερμηνείες ή για να οδηγήσει σε πιο συγκεκριμένες απαντήσεις, και τη διαχείριση της ποικιλίας των απαντήσεων που θα μπορούσε να παράγει ο AI. Είναι μια σημαντική δεξιότητα για όσους χρησιμοποιούν προηγμένα συστήματα AI, επειδή επιτρέπει τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων και την αποφυγή παρεξηγήσεων ή μη αποτελεσματικών απαντήσεων.

  Παράδειγμα: Σε ένα γλωσσικό μοντέλο AI, αντί να ρωτήσετε απλά “πες μου για τον πόλεμο των αστρων”, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το prompt λέγοντας “Περίληψη της ιστορίας και των κύριων χαρακτήρων του Star Wars, εστιάζοντας στην πρώτη τριλογία.”

  Παράδειγμα: Για τη δημιουργία μιας εικόνας με AI, αντί για ένα απλό prompt όπως “σκίτσο ενός δράκου”, χρησιμοποιήστε μια πιο λεπτομερή περιγραφή όπως “Δημιουργήστε ένα σκίτσο ενός δράκου, με κλίμακες που αντανακλούν το φως του φεγγαριού, να βρίσκεται σε ένα σκοτεινό δάσος με φωτεινά μπλε και πράσινα φώτα να διαπερνούν τα δέντρα.”

 • Εξερευνώντας τις Δυνατότητες του ChatGPT: Δέκα Καινοτόμες Χρήσεις στον Ψηφιακό Κόσμο


  1. Υποστήριξη Πελατών και Αυτοματοποιημένη Εξυπηρέτηση: Το ChatGPT μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει άμεσες και ακριβείς απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις των πελατών, μειώνοντας το φόρτο εργασίας των κέντρων εξυπηρέτησης και βελτιώνοντας την εμπειρία του πελάτη.
  2. Εκπαίδευση και Μάθηση: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο, παρέχοντας προσαρμοσμένες εξηγήσεις σε διάφορα ακαδημαϊκά θέματα, βοηθώντας τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τις σύνθετες έννοιες.
  3. Γλωσσική Μετάφραση και Διερμηνεία: Το ChatGPT μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο μετάφρασης, βοηθώντας στην κατανόηση και επικοινωνία σε διαφορετικές γλώσσες, κάνοντας τη διεθνή επικοινωνία πιο εύκολη.
  4. Γραφή και Επεξεργασία Κειμένου: Χρησιμοποιείται στην αυτόματη παραγωγή κειμένων, όπως άρθρα, έκθεση ιδεών, δημιουργία περιεχομένου για ιστοσελίδες, και ακόμα και στην παραγωγή λογοτεχνικών έργων.
  5. Προγραμματισμός και Εξέλιξη Λογισμικού: Μπορεί να βοηθήσει προγραμματιστές και μηχανικούς λογισμικού στην αναζήτηση και διόρθωση σφαλμάτων, την παραγωγή κώδικα και την παροχή ιδεών για τον αλγοριθμικό σχεδιασμό.
  6. Δημιουργία και Βελτίωση Βιογραφικών Σημειωμάτων: Το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει στην επεξεργασία και τη βελτίωση βιογραφικών σημειωμάτων, προσφέροντας συμβουλές για τον καλύτερο τρόπο παρουσίασης επαγγελματικών δεξιοτήτων και εμπειριών.
  7. Συμβουλευτική σε Θέματα Καριέρας και Εκπαίδευσης: Χρησιμοποιείται για να παρέχει καθοδήγηση και συμβουλές σχετικά με επαγγελματικές επιλογές, μελέτες και μονοπάτια καριέρας, βοηθώντας τους χρήστες να κάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις.
  8. Διαχείριση και Οργάνωση Πληροφοριών: Μπορεί να βοηθήσει στην κατηγοριοποίηση και σύνοψη μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων ή πληροφοριών, κάνοντας ευκολότερη την ανάλυση και την ερμηνεία τους.
  9. Δημιουργία Σεναρίων και Περιεχομένου για Παιχνίδια: Χρησιμοποιείται από δημιουργούς παιχνιδιών για την ανάπτυξη σεναρίων, διαλόγων και παραστατικών περιγραφών, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία.
  10. Ψυχαγωγία και Δημιουργία Περιεχομένου: Από τη συγγραφή αστείων, δημιουργία παζλ και γρίφων, μέχρι τη δημιουργία διηγημάτων και ποιημάτων, το ChatGPT μπορεί να γίνει μέρος της δημιουργίας ποικίλου ψυχαγωγικού περιεχομένου.

   

 • Παραδείγματα:


  1. Εκπαίδευση και Μάθηση μέσω Διαλόγου: Μια καινοτόμος εφαρμογή του ChatGPT είναι η χρήση του σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα για τη διευκόλυνση της μάθησης μέσω διαλόγου. Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν το ChatGPT για να εξασκούνται σε γλώσσες, να λαμβάνουν εξηγήσεις για σύνθετες επιστημονικές ή μαθηματικές έννοιες, ή ακόμα και να διερευνούν ιστορικά γεγονότα μέσα από διαδραστικές συζητήσεις, καθιστώντας τη μάθηση πιο προσβάσιμη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους.

  2. Δημιουργία Περιεχομένου και Επεξεργασία Κειμένου: Ο ChatGPT μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία και επεξεργασία διαφόρων ειδών κειμένου, όπως άρθρα, δοκίμια, ποιήματα ή ακόμα και λογοτεχνικά έργα. Μπορεί να βοηθήσει στη διατύπωση ιδεών, στη δομή του κειμένου, και στη βελτιστοποίηση της γραφής για συγκεκριμένο κοινό. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για συγγραφείς, μάρκετερς και επαγγελματίες περιεχομένου που ψάχνουν για νέες ιδέες ή χρειάζονται βοήθεια στη διόρθωση και την επιμέλεια των κειμένων τους.

  3. Προσομοίωση Διαλόγων και Ρόλων για Εκπαίδευση και Προπόνηση: Ο ChatGPT μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσομοίωση διαλόγων σε διάφορα σενάρια, όπως πωλήσεις, διαπραγματεύσεις, ιατρικές συνεδρίες ή ακόμη και νομικές συζητήσεις. Αυτό είναι χρήσιμο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, όπου οι μαθητές ή οι επαγγελματίες μπορούν να ασκηθούν σε πραγματικά σενάρια, εξασκώντας τις δεξιότητες επικοινωνίας και απόκτησης εμπειριών μέσω του διαλόγου με έναν προηγμένο AI.

Εισαγωγή

Prompt enginneering – Μηχανική προτροπών κειμένου

Μοτίβα προτροπών

Προτροπές για προχωρημένους

LLM’s – Περιορισμοί

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.