ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ «ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ… για μια Μονάκριβη Αγάπη»

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 21.30

Νένα Βενετσάνου, Γιώργος Τοσικιάν, Μάνος Αβαράκης

Η εκδήλωση ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ «ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ… για μια Μονάκριβη Αγάπη», έχει περατωθεί.
Δείτε τις προσεχείς μας εκδηλώσεις.

 • Πληροφορίες Εκδήλωσης

  Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, στις 21.30, στη φιλόξενη σκηνή του Πόλις, θα εμφανιστεί η Νένα Βενετσάνου για μία μοναδική συναυλία. Μετά από το πετυχημένο αφιέρωμα που έκανε στον Νότη Μαυρουδή με τους συνεργάτες της, θα την απολαύσουμε σε μια επιλογή από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του Ελληνικού ρεπερτορίου, με ερμηνείες που την έχουν καταξιώσει ως μία από τις ωραιότερες σύγχρονες φωνές του τραγουδιού μας. Μέσα από τη συνομιλία φωνής, κιθάρας, φυσαρμόνικας και φλογέρας, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την μεγάλη πορεία και την εξέλιξη της Ελληνικής μελωδίας.

  Μαζί της οι:
  Μάνος Αβαράκης (Φυσαρμόνικα-Φλογέρα)
  Γιώργος Τοσικιάν (Κλασική κιθάρα)

  Σας περιμένουμε στη φιλόξενη σκηνή του Πόλις, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στις 21.30, σε μια ξεχωριστή βραδιά με ποιοτική μουσική, καλό ποτό και εξαιρετικά εδέσματα finger food!

  Στόχος είναι η δημιουργία ενός βήματος πολιτισμού στα βόρεια προάστια, όπου καταξιωμένοι αλλά και νέοι καλλιτέχνες θα παρουσιάζουν το έργο τους με γνώμονα την ποιότητα και την αισθητική.

  Το «Πόλις» φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα που μας αφορούν: δρώμενα με περιεχόμενο.

 • Βιογραφικό ΝΕΝΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ (Τραγουδίστρια-Συνθέτρια)

  Η Νένα Βενετσάνου ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδοποιός, αλλά συνέχισε και ως ερμηνεύτρια των μεγάλων μας συνθετών. Καταξιώθηκε διεθνώς μέσα από εμφανίσεις και συνεργασίες σε πολλές χώρες, με μεγάλες ορχήστρες αλλά και με το δικό της σχήμα, προβάλλοντας αποκλειστικά το Ελληνικό τραγούδι. Ξεκίνησε  πιάνο με τη Χάρη Κλαδάκη και φοίτησε στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και Σύρου. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Besançon, όπου σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης και μελέτησε τραγούδι, στην Αθήνα με την Έλλη Νικολαϊδου και στο Παρίσι με την Ιρμα  Κολάση. Εμφανίζεται στην δισκογραφία το 1980 με δικά της τραγούδια που είναι  σημείο αναφοράς του Γυναικείου κινήματος.    Βραβεύτηκε από την Ακαδημία του Δίσκου Σαρλ Κρος ως ερμηνεύτρια. Το Διεθνές Γραφείο Ειρήνης την τίμησε για την προσφορά της στην ειρήνη και τον πολιτισμό του τόπου μας. Τον Νοέμβριο του 2010 έγινε στη Γαλλία Ιππότης του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών (Chevalier dans l’ Ordre des Arts et des Lettres). Τον Ιούνιο 2020 η Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης της απέμεινε το βραβείο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2019-2020. Το 2023  βραβεύτηκε με άλλες Σαλαμίνιες από την Αντιπεριφεριάρχη Αττικής σε ειδική εκδήλωση στην ιδιαίτερη πατρίδα της, για την προσφορά της στην Κοινωνία, τις Τέχνες και τα Γράμματα.

“Πόλις” Πολυχώρος
Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη
Πολιτισμός με Στυλ & Αισθητική
Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 69Β
14121 Ηράκλειο Αττικής (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ)
☎️ 210 8000009 – 210 2770181
e-mail: [email protected]
Ιστοσελίδα: www.inpolis.gr
Facebook: www.facebook.com/polispolychoros
Instagram: https://www.instagram.com/polis_polychoros
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCuXvVWr7-F61EkHx_VO4hsA

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Περιεχόμενο Ακορντεόν