Summer Theatre Camp 2023

Από 19 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου

Νικόλας Ανδρουλάκης
Αγνή Παναγιωτάτου
Αντιγόνη Σταυροπούλου

Χαρακτηριστικά

SUMMER THEATRE CAMP για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου
Ημερομηνία: Από 19 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου (Καθημερινά 09.00-16.00)
Πρόγραμμα:
1η Εβδομάδα (19-23 Ιουνίου): Ο Κόσμος των Υπερηρώων
2η Εβδομάδα (26-30 Ιουνίου): Ο Κόσμος της Ελληνικής Μυθολογίας
3η Εβδομάδα (3-7 Ιουλίου): Ο Κόσμος του Μαγικού
4η Εβδομάδα (10-14 Ιουλίου): Ο Κόσμος των Ζώων
Εκπαιδευτές: Νικόλας Ανδρουλάκης, Αγνή Παναγιωτάτου, Αντιγόνη Σταυροπούλου
Κόστος: Εβδομαδιαίο κόστος συμμετοχής: 90 ευρώ, Μηνιαίο κόστος συμμετοχής: 300 ευρώ, Αν υπάρχει οικονομική δυσκολία, επικοινωνήστε με την υπεύθυνη στον εξής αριθμό: 6986902115
Για Περισσότερες Πληροφορίες: Αντιγόνη Σταυροπούλου ~ 6986902115
Για Εγγραφές: Πόλις ~ 210 8000009

Το Κέντρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Πόλις και η Αντιγόνη Σταυροπούλου σας προσκαλούν στην Καλοκαιρινή Θεατρική Κατασκήνωση για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, που θα πραγματοποιηθεί από 19 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου 2023, στον Πολυχώρο Πόλις στο Ηράκλειο Αττικής.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία εξερευνήσουν όλες τις επιμέρους πτυχές της εμπειρίας του σύγχρονου θεάτρου. Το αυτοσχεδιαστικό θεατρικό παιχνίδι, τη λογοτεχνία, την κινησιολογία, τον χορό, τη μουσική καθώς και τη συγκέντρωση, την άσκηση του γραπτού και προφορικού λόγου και, τελικά, τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά, τα κοστούμια, ως και την επίδραση του φωτισμού και των επιμέρους αισθήσεων συνολικά. Ακόμη και τη φωτογραφία και την κινηματογράφηση της θεατρικής πράξης.

Με γνώμονα -στον πυρήνα κάθε μαθήματος- την καλλιέργεια της συντροφικότητας, της αποδοχής της διαφορετικότητας, της όξυνσης της κριτικής σκέψης και φυσικά της ψυχαγωγίας καθαυτής.

Οι αρμόδιοι δάσκαλοι εκπαιδευτές και τα παιδιά θα ταξιδεύουν κάθε βδομάδα με διαφορετικούς θεματικούς άξονες εξελικτικά, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν επιμέρους αναγνώσεις στο σύμπαν του μύθου κάθε θεματικής ενότητας αλλά και παρακολούθηση ταινιών, από κοινού έρευνα και συζητήσεις, σωματικές και πνευματικές δραστηριότητες και κυρίως μέσω της θεατρικής δημιουργίας στο πλαίσιο μιας ενιαίας ομάδας, με στόχο, χωρίς να είναι αυτοσκοπός, την έμπνευση για την ανάπτυξη και την παρουσίαση μιας παράστασης από κοινού.

Τα παιδιά θα ασκήσουν  τη φαντασία τους, τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και θα γνωρίσουν τον κόσμο του θεάτρου, του αυτοσχεδιασμού, της γραφής, της δημιουργίας και της αφήγησης ιστοριών, τον κόσμο του κινηματογράφου, της ποίησης, τον κόσμο του χορού και της μουσικής και τελικά, την ικανότητα συνομιλίας με τους εαυτούς τους και τους άλλους, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, αλληλεγγύης και έμπνευσης, μέσα από δραστηριότητες που ταιριάζουν στην προσωπικότητα του κάθε παιδιού ξεχωριστά και της ομάδας ως σύνολο.

Αυτή τη χρονιά, η Θεατρική Κατασκήνωση θα ασχοληθεί με ιστορίες κλασικές και πρωτότυπες, με γνωστούς και άγνωστους ήρωες, δημιουργημένους από συγγραφείς και από τα ίδια τα παιδιά. Μέσα από παιχνίδια και καλλιτεχνικές διαδρομές, θα δημιουργήσουμε εκ νέου τις δικές μας φανταστικές ιστορίες, με ήρωες που τους μετακινεί μονάχα η αλήθεια τους και η ανάγκη τους για ουσιαστική συνύπαρξη. Μέχρι να φτάσουμε να υπάρξουμε σε μια αληθινά κοινή πραγματικότητα. Με στόχο να εμπνευστούν τα παιδιά να υπάρξουν όπως εκείνα επιθυμούν στη ζωή, υπεύθυνα κι ελεύθερα μαζί.

Ό, τι δημιουργηθεί και παρουσιαστεί, θα είναι εξ ολοκλήρου αποτέλεσμα των ιδεών των παιδιών και της δικής τους συγγραφής, σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας κι ενδυματολογίας, ενώ οι ομάδες που δημιουργούνται κάθε εβδομάδα εκ νέου, θα είναι και αυτές σε συνάρτηση με τις εμπειρίες και τις επιθυμίες των παιδιών, τα οποία καθ’ όλη τη διάρκεια θα λειτουργούν ως πρακτική κι όχι κατ’ επίφαση ομάδα. Τα παιδιά παρουσιάζουν κάθε Παρασκευή τις κατασκευές και τις ιστορίες τους, τους ήρωές τους και την ομαδική παράσταση στη θεατρική σκηνή του Πόλις. Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό ασφαλούς κύκλου, δηλαδή τις οικογένειες και τους οικείους των παιδιών.

Τα παιδιά θα ασκήσουν  τη φαντασία τους, τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και θα γνωρίσουν τον κόσμο του θεάτρου, του αυτοσχεδιασμού, της γραφής, της δημιουργίας και της αφήγησης ιστοριών, τον κόσμο του κινημα

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει εικαστικά, ζωγραφική, κινησιολογικά παιχνίδια εμπιστοσύνης, αυτοσχεδιασμούς δημιουργίας ομάδας, ηρώων και συναφήγηση ιστοριών, σκηνοθεσία, σκηνογραφία, ενδυματολογία, ανάγνωση βιβλίου, κινηματογράφηση και παρακολούθηση ταινίας, χορό, μουσική και τραγούδι, κατασκευές. Όλα σαν πραγματικές πρόβες παρουσίασης παράστασης. Φυσικά τα παιδιά θα έχουν πρόφαση σε τρία επιμέρους γεύματα, δηλαδή φαγητό, σνακ και χυμό.

Η Κατασκήνωση θα είναι προσβάσιμη από όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνικότητα, ανεξάρτητα από κάποια μαθησιακή δυσκολία ή αναπηρία, τις κλίσεις, τα ταλέντα, τον τύπο μάθησης, τον βαθμό ετοιμότητας και τα ενδιαφέροντά τους. Όλες οι δραστηριότητες είναι βασισμένες στις αρχές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας και της ενιαίας εκπαίδευσης, ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να συνυπάρχουν στη μάθηση και στο παιχνίδι, στην έκφραση και στη δημιουργία, στη ζωή και στον κόσμο, ελεύθερα και ισότιμα.

Στόχος είναι να πιστέψουμε μαζί ότι μπορούμε να υπάρξουμε σε έναν κόσμο αληθινά ανθρώπινο, για όλους.

Δείγματα προηγούμενων κατασκηνώσεων:
https://elearning.polis.edu.gr/course/artcamp/
https://elearning.polis.edu.gr/course/summerartschool2022/

*Σημειώνεται ότι ο χώρος δεν είναι προσβάσιμος για άτομα με κινητική αναπηρία.

Οι θεματικοί άξονες που θα ασχοληθούν οι ομάδες που θα δημιουργηθούν, είναι οι εξής:
1η εβδομάδα: 19-23 Ιουνίου
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΡΩΩΝ
Όλα τα επιμέρους αγαπημένα κόμικ και καρτούν των παιδιών, Marvel, DC, άλλοι λιγότερο γνωστοί κι όσα δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί.
2η εβδομάδα: 26-30 Ιουνίου
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ
Από τους πιο διάσημους ήρωες ως τα άγνωστα μονοπάτια, τα κατορθώματα, τις συγκινητικές ιστορίες, της αλληγορίες.
3η εβδομάδα: 3-7 Ιουλίου
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΙΚΟΥ
Από την Αρχαία Ασία ως τον Χάρι Πότερ, όλες οι ιστορίες που μάγεψαν γενιές, με πρίγκιπες, μάγους, γοργόνες, ξωτικά, περιπλανόμενους στοχαστές κάθε ηλικίας, οι κόσμοι της Disney και των μεγάλων παραμυθάδων.
4η εβδομάδα: 10-14 Ιουλίου
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Από τους δεινόσαυρους ως τα υβρίδια του μέλλοντος, ένα ταξίδι στη γνώση, στις ρίζες της εξέλιξης και της επιστήμης αλλά και της άσκησης της ενσυναίσθησης, στα άγρια και τρυφερά ένστικτα των ζώων, τις κοινωνίες και την μουσική της συνύπαρξής τους.

Θεματικοί Άξονες

Video από προηγούμενες κατασκηνώσεις

Επιμέλεια και Συντονισμός Μαθημάτων

Νικόλας Ανδρουλάκης

Ο Νικόλας Ανδρουλάκης είναι συγγραφέας, δραματουργός, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει φιλοσοφικό και ασκητικό έργο σε κοινό πυρήνα με εκατοντάδες συνοδοιπόρους κάθε ηλικίας και υποβάθρου, εξελίσσοντας την δραματοθεραπευτική μεθοδολογία του Θεάτρου της Πραγματικότητας.

Αγνή Παναγιωτάτου

Η Αγνή Παναγιωτάτου είναι διπλωματούχος καθηγήτρια, χορογράφος και χορεύτρια κλασσικού και σύγχρονου χορού. Επίσης, έχει εντρυφήσει σε πολλά είδη χορού, διδάσκοντας σε όλες τις ηλικίες. Έχοντας την πεποίθηση ότι όλη η πληροφορία είναι αποθηκευμένη στο σώμα και κάποιος μαθαίνοντας να το ακούει, οδηγείται στην πραγματική ελευθερία της ψυχής και στην ανάπτυξη μιας υγιούς προσωπικότητας, ακολουθεί σπουδές ψυχολογίας με κατεύθυνση την σωματική ψυχοθεραπεία.

Αντιγόνη Σταυροπούλου

Η Αντιγόνη Σταυροπούλου είναι ηθοποιός, συγγραφέας και δασκάλα, με εξειδίκευση στην ειδική και ενιαία εκπαίδευση. Συντονίζει εργαστήρια και ομάδες θεάτρου και γραφής για παιδιά και ενήλικες, ασχολείται με τον εθελοντισμό και είναι ιδρυτικό μέλος της Καλλιτεχνικής Συμμορίας Ντουέντε. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι μόνο ενωμένοι και ως δεδομένοι συνεχίζουν να υπάρχουν.

Κόστος

Εβδομαδιαίο κόστος συμμετοχής: 90 ευρώ
Μηνιαίο κόστος συμμετοχής: 300 ευρώ
Αν υπάρχει οικονομική δυσκολία, επικοινωνήστε με την υπεύθυνη στον εξής αριθμό: 6986902115

Επιμέλεια
Αντιγόνη Σταυροπούλου MSc. 

Ακαδημία | Πολυχώρος “Πόλις”
Εκπαίδευση | Πολιτισμός με Στυλ & Αισθητική

Summer Theatre Camp 2023

Οι πληροφορίες που συλλέγουμε σε αυτή τη φόρμα θα χρησιμοποιηθούν μόνο για να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας.  Μάθετε περισσότερα.