Θεατρική Παράσταση «το σημαντικό είναι να μην πατάμε εμείς το κουμπί»

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 21.00

Θεατρικό Εργαστήρι "ΤΥΡΒΗ"

Η εκδήλωση Θεατρική Παράσταση «το σημαντικό είναι να μην πατάμε εμείς το κουμπί», έχει περατωθεί.
Δείτε τις προσεχείς μας εκδηλώσεις.

 • Πληροφορίες Εκδήλωσης

  Το θεατρικό εργαστήρι «ΤΥΡΒΗ» παρουσιάζει την παράσταση «το σημαντικό είναι να μην πατάμε εμείς το κουμπί», μια διασκευή του έργου «Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ» του Θανάση Τριαρίδη, με μουσικές του Χρήστου Διαμαντή.

  Σ’ έναν δυστοπικό κόσμο, οι άνθρωποι υποχρεούνται να προμηθεύονται κουκούλες και να τις χρησιμοποιούν όπως το Έκτακτο Διάταγμα επιβάλλει, στις Συγκεντρώσεις Άμυνας. Στις Συγκεντρώσεις αυτές, όλοι οι ενήλικοι πολίτες της χώρας είναι υποχρεωμένοι να δολοφονήσουν τελετουργικά κρατούμενους μετανάστες – πατώντας ένα κουμπί που ενεργοποιεί ένα σφυρί το οποίο τους συντρίβει το κεφάλι.

  Σημείωμα συγγραφέα:
  Σκέφτομαι συνέχεια τα παιδιά και τις μανάδες τους που πνίγονται όταν οι λιμενοφύλακες της πολιτισμένης Ευρώπης αναποδογυρίζουν τις βάρκες τους ή βουλιάζουν τα πλοία τους. Σκέφτομαι τον τρόμο τους, την απελπισία τους, τις κραυγές και τα κλάματά τους, το επιθανάτιο παράπονό τους. Πιστεύω πως το θέατρο (και η τέχνη) πρέπει να έχει τον χαρακτήρα του επείγοντος: Να μιλάει για τα εγκλήματα την ώρα που γίνονται – να μην περιμένει να περάσουν οι δεκαετίες για να τοποθετηθεί εκ του ασφαλούς. Θα ήθελα όταν τελειώνει η παράσταση του έργου οι θεατές να μην συζητάνε για το εάν το κείμενο, η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες ήταν καλές, μέτριες ή κακές. Θα ήθελα όταν τελειώνει η παράσταση ο κάθε θεατής να γνωρίζει πως, την ώρα που αυτός καθόταν στη θέση του, δολοφονήθηκαν κι άλλοι άντρες, κι άλλες γυναίκες, κι άλλα παιδιά στην θάλασσα. Και το έγκλημα αυτό γίνεται με την σιωπή του και την σιωπή μας, την ανοχή του και την ανοχή μας, την συναυτουργία του και την συναυτουργία μας.
  Θανάσης Τριαρίδης, τέλη Αυγούστου του 2023

  Το θεατρικό εργαστήρι ΤΥΡΒΗ λειτουργεί εδώ και έξι χρόνια, ανεβάζοντας συστηματικά παραστάσεις παγκόσμιου ρεπερτορίου σε θεατρικούς χώρους της Αθήνας. Την εμψύχωση και τη διδασκαλία της ομάδας αναλαμβάνουν οι θεατροπαιδαγωγοί και ηθοποιοί Βασιλίνα Κατερίνη και Αντιγόνη Σταυροπούλου. Στόχος του εργαστηρίου είναι να δημιουργηθεί μία ομάδα, όπου οι συμμετέχοντες, να μοιραστούν και να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο, ερχόμενοι σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου.

  Επί σκηνής: Ηρακλής Ατματσίδης, Νικολέττα Βασιλείου, Μαρίλια Βάσσιου, Έλενα Καραπιπέρη, Σταμάτης Κουτσουμπός, Μηνάς Κυπρής, Λουίζα Μιχαλακοπούλου, Γιάννης Μουζακίτης, Γεωργία Μώκου, Αγγελική Παπαδία, Αργυρώ Ρέκκα, Μαρία Σκουραδάκη, Βασίλης Σκουρλής, Γιώτα Τζανετή, Σπύρος Φωτιάδης, Αργυρώ Χαμπίδου

  Στόχος είναι η δημιουργία ενός βήματος πολιτισμού στα βόρεια προάστια, όπου καταξιωμένοι αλλά και νέοι καλλιτέχνες θα παρουσιάζουν το έργο τους με γνώμονα την ποιότητα και την αισθητική.

  Το «Πόλις» φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα που μας αφορούν: δρώμενα με περιεχόμενο.

“Πόλις” Πολυχώρος
Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη
Πολιτισμός με Στυλ & Αισθητική
Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 69Β
14121 Ηράκλειο Αττικής (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ)
☎️ 210 8000009 – 210 2770181
e-mail: [email protected]
Ιστοσελίδα: www.inpolis.gr
Facebook: www.facebook.com/polispolychoros
Instagram: https://www.instagram.com/polis_polychoros
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCuXvVWr7-F61EkHx_VO4hsA

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Περιεχόμενο Ακορντεόν