Θεατρική Εκπαίδευση

Σχολείο Τέχνης… για παιδιά Δημοτικού και εφήβους Γυμνασίου-Λυκείου

Χαρακτηριστικά

  •  Προσήλωση με πάθος στο χώρο της παιδικής απασχόλησης
  • Εξαιρετική ομάδα παιδαγωγών, ανθρώπων της τέχνης όλων των ειδικοτήτων
  • Ατέλειωτη φαντασία, φροντίδα και αγάπη για τα παιδιά
  • Έκφραση δημιουργικότητας και φαντασίας μέσω του παιχνιδιού και του θεάτρου
  • Ενσυναίσθηση, Ομαδικότητα
  • Αποκλειστικότητα όλων των ποιοτικών κλιματιζόμενων Χώρων… Stage | Αμφιθέατρο | Φουαγιέ | Κλειστή Αυλή

Ο Πολυχώρος Πόλις, η Αντιγόνη Σταυροπούλου, εξειδικευμένοι καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί, σας προσκαλούν στο Σχολείο Τέχνης που δημιουργείται για πρώτη φορά στα βόρεια προάστια.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού σχολείου και σε εφήβους γυμνασίου λυκείου και καλύπτει τις ανάγκες όλων των ηλικιών, ενώ ταυτόχρονα -καθώς όλες οι δραστηριότητες είναι βασισμένες στις αρχές τις ενιαίας εκπαίδευσης και της διαφοροποιημένης διδασκαλίας- είναι προσβάσιμο σε όλους, ανεξάρτητα από τις κλίσεις, τα ταλέντα, τον βαθμό ετοιμότητας και την αναπηρία τους. Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι πιστοποιημένοι στον τομέα τους και πιστεύουν σε έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να συνυπάρξουν και να δημιουργήσουν μαζί ό,τι επιθυμούν.

Θεατρική Εκπαίδευση για παιδιά δημοτικού σχολείου (6-12 ετών)
Τα παιδιά θα περάσουν από όλους τους ρόλους της δημιουργίας: θα εμπνευστούν από κλασικές και προσωπικές ιστορίες, θα δημιουργήσουν δικές τους ιστορίες ως συγγραφείς και θα γράψουν σενάρια και διαλόγους, θα δημιουργήσουν ήρωες και σχέσεις και εμπόδια, θα σκηνοθετήσουν τις ιστορίες τους, θα ντύσουν ως ενδυματολόγοι τους εαυτούς τους και ως σκηνογράφοι θα φτιάξουν τα σκηνικά. Τέλος, θα παίξουν ως ηθοποιοί τους χαρακτήρες που θα χρειαστεί η παράσταση. Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια και δημιουργίες, τα παιδιά θα εκφραστούν ελεύθερα στο πλαίσιο της ομάδας και θα κατανοήσουν την έννοια της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Θεατρική Εκπαίδευση για παιδιά γυμνασίου και λυκείου (13-17 ετών)
Τα παιδιά θα περάσουν από όλους τους ρόλους της δημιουργίας: θα εμπνευστούν από κλασικές και προσωπικές ιστορίες, θα δημιουργήσουν δικές τους ιστορίες ως συγγραφείς και θα γράψουν σενάρια και διαλόγους, θα δημιουργήσουν ήρωες και σχέσεις και εμπόδια, θα σκηνοθετήσουν τις ιστορίες τους, θα ντύσουν ως ενδυματολόγοι τους εαυτούς τους και ως σκηνογράφοι θα φτιάξουν τα σκηνικά. Τέλος, θα παίξουν ως ηθοποιοί τους χαρακτήρες που θα χρειαστεί η παράσταση.
Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια και δημιουργίες, τα παιδιά θα εκφραστούν ελεύθερα στο πλαίσιο της ομάδας και θα κατανοήσουν την έννοια της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Επιπλέον, θα μπορέσουν να εμβαθύνουν εμπειρικά σε θέματα που τα απασχολούν, ερευνώντας ενδελεχώς, στο πλαίσιο της ομάδας, τον εκάστοτε θεματικό άξονα.

ΘΕΑΤΡΟ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ

Στο θεατρικό εργαστήρι, όλοι θα περάσουν από όλους τους ρόλους της δημιουργίας: θα εμπνευστούν από κλασικές και προσωπικές ιστορίες, θα δημιουργήσουν δικές τους συνθήκες ως συγγραφείς και θα γράψουν σενάρια και διαλόγους, θα δημιουργήσουν ήρωες και σχέσεις και εμπόδια, θα σκηνοθετήσουν τις ιστορίες τους, θα ντύσουν ως ενδυματολόγοι τους εαυτούς τους και ως σκηνογράφοι θα φτιάξουν τα σκηνικά. Τέλος, θα παίξουν ως ηθοποιοί τους χαρακτήρες που θα χρειαστεί η παράσταση. Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια και δημιουργίες, τα παιδιά θα εκφραστούν ελεύθερα στο πλαίσιο της ομάδας και θα κατανοήσουν την έννοια της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Στο μάθημα αυτό, θα έρθουν σε επαφή με τη δημιουργία κατασκευών σκηνικών αντικειμένων, καθώς και με τη διερεύνηση διαφόρων μορφών εικαστικής τέχνης. Θα φτιάξουν μάσκες, αγαλματίδια, παιχνίδια, μαξιλάρια, κοστούμια και σκηνικά αντικείμενα, ενώ θα εξερευνήσουν έργα τέχνης μεγάλων ζωγράφων, από τα οποία θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν τα δικά τους σχέδια. Θα γνωρίσουν το έργο του Βαν Γκογκ, της Φρίντα Κάλο, του Πικάσο, του Νταλί και διαφόρων άλλων καλλιτεχνών και αργότερα θα γίνουν τα ίδια τα παιδιά, στο πλαίσιο της ομάδας, δημιουργοί.

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΙΣΤΟΡΙΩΝ, ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΩΝ

Στο μάθημα της συγγραφής, θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τις βασικές αρχές της θεατρικής γραφής, της γραφής παραμυθιού και διηγήματος. Αργότερα, θα δοθούν στην ομάδα πυροδοτικοί άξονες, πάνω στους οποίους θα γραφτούν περιλήψεις και δομές των ιστοριών που φαντάζεται ο καθένας, θα δημιουργήσουν τους ήρωες και τις σχέσεις τους, θα επιλέξουν τον στόχο και τα εμπόδια και, τέλος, κάθε παιδί θα δημιουργήσει το δικό του ολοκληρωμένο έργο. Στο παρόν μάθημα θα νιώσουν ελεύθερα να εκφράσουν ό,τι έχουν μέσα τους ως ιδέα και να φέρουν σε ζωή τις δικές τους ιστορίες. Ανάλογα με την ηλικία, η διαδικασία της γραφής θα προσαρμόζεται, ώστε οι ιστορίες που αφηγούνται, να μπορούν να υπάρξουν σε χαρτί.

Επιμέλεια: Αντιγόνη Σταυροπούλου

Η Αντιγόνη Σταυροπούλου είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, του μεταπτυχιακού προγράμματος Ειδικής και Ενιαίας Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου, της δραματικής σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, του Τρίτου Στούντιο Συγγραφής Θεατρικής Γραφής του Εθνικού Θεάτρου και της Σχολής Εξειδίκευσης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία. Εργάζεται ως ηθοποιός και ως συντονίστρια σε ομάδες γραφής και θεάτρου για παιδιά, για εφήβους και για ενήλικες, σε σχολεία και σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης, ενώ παράλληλα ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό. Όλες οι δράσεις στις οποίες εμπλέκεται, αφορούν όλους τους ανθρώπους και είναι προσβάσιμες σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν. Έργα της υπάρχουν διαθέσιμα και ελεύθερα προς ανάγνωση στο διαδίκτυο, στις σελίδες openbook.gr, play-ground.gr και antigonistavropoulou.gr. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι μόνο ενωμένοι συνεχίζουν να υπάρχουν. Είναι ιδρυτικό μέλος της Καλλιτεχνικής Συμμορίας Ντουέντε.

Προσδιορισμός κόστους για την Θεατρική Εκπαίδευση

Μετά από επικοινωνία τηλεφωνικώς με τον Πολυχώρο…

Θεατρική Εκπαίδευση

Επιμέλεια
Αντιγόνη Σταυροπούλου MSc. 

Ακαδημία | Πολυχώρος “Πόλις”
Εκπαίδευση | Πολιτισμός με Στυλ & Αισθητική

Θεατρική Εκπαίδευση

Οι πληροφορίες που συλλέγουμε σε αυτή τη φόρμα θα χρησιμοποιηθούν μόνο για να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας.  Μάθετε περισσότερα.